Започва ремонт на 7-километров участък от АМ Марица в платното за

...
Започва ремонт на 7-километров участък от АМ Марица в платното за
Коментари Харесай

АПИ предупреди за ремонтна тапа на магистрала "Марица"

Започва ремонт на 7-километров сектор от Автомагистрала „ Марица " в платното за София, заяви Агенция " Пътна инфраструктура ". Отсечката е в региона на Свиленград /от 94-ти до 101-ви км/ и е издигната преди повече от 30 години.

Заради ремонта трафикът ще минава в двете посоки в платното за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ", а скоростта ще бъде лимитирана до 90 км/ч.

Временната организация за ремонт на правата се вкарва през днешния ден и от на следващия ден започват действителните строителни действия. Проектът планува замяна на асфалтовата настилка и възстановяване на отводняването. Участъкът ще е с нова хоризонтална шумяща маркировка и ограничаващи системи. Очаква се ремонтните действия да завършат до края на януари 2021 година

 

АПИ коментира: 

Ще бъдат затворени връзките за София и Свиленград на пътен възел „ Свиленград " /при 97-ми км/ в платното за столицата. Пътуващите от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " за Свиленград могат да продължат до пътен възел „ Ново село " /при 94-ти/, където да се върнат назад на Автомагистрала „ Марица " в платното за  Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " и на п. в. „ Свиленград " да слязат за Свиленград. Може да употребяват и обходен маршрут – от п. в. „ Ново село " на Автомагистрала „ Марица " да продължат по път II-89 за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник " и по първокласния път I-8 София - Свиленград да стигнат до Свиленград.

Пътуващите от Свиленград за София би трябвало да преминат по път I-8 София - Свиленград, по път II-89 до пътен възел „ Ново село " и от него по Автомагистрала „ Марица ".           

Още поправки             

Обновяването на 7-километровата права е част от поетапен ремонт на сектори от Автомагистрала „ Марица ", в употреба повече от 30 години, който ще продължи през 2021 година Агенция „ Пътна инфраструктура " възнамерява до края на идната година да се ремонтират още две прави от автомагистралата – едната с дължина 1,8 км в платното за София /от 101-ви до 103-ти км/, а другата е 3,6 км в двете платна /от 103-ви до км 107-ми км/. Ще бъдат актуализирани общо 12,5 км в посока София и 3,6 км в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ".

Ремонтът на трите сектора ще е за 24,1 млн. лева На секторите ще бъдат инсталирани ограничаващи системи на стойност 4,2 млн. лева Средствата са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура ".

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ АБ " АД. Дружеството има рамков контракт с АПИ за поддръжка и настоящи поправки на републиканските пътища в Хасковска област.  Специално за мантинелите е ангажирана друга компания - „ Юпитер 05 " ООД, която е спечелила поръчка на АПИ за доставка и монтаж на ограничаващи системи за Южен централен регион, част от който е и област Хасково.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР